Фламандска яхния

С два вида месо и намачкани картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 16.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешка плешка
1 кг свинска плешка
2 дафинови листа
1 ч. л. черен пипер на зърна
2 ч. л. сол
500 г картофи
1 средна голяма зелка
4 корена пащърнак
настърган хрян, майонеза, дижонска горчица на вкус



Начин на приготвяне:
1
Фламандска яхния
Двата вида месо се слагат в тенджера. Заливат се с 3 литра вода и се добавят дафиновите листа и черният пипер. Кипва се и се готви около 2 часа и половина на тих огън, като се отпенва.
2
Фламандска яхния 2
След това се прибавят картофите и пащърнакът, обелени и нарязани наедро. Оставя се на огъня още 30–40 минути, докато зеленчуците се сварят и се посолява.
3
Фламандска яхния 3
Месото и зеленчуците се изваждат от бульона.
4
Фламандска яхния 4
Зеленчуците се намачкват с вилица.
5
Фламандска яхния 5
Покриват се и се съхраняват топли.
6
Фламандска яхния 6
Отделят се 500 мл от бульона, а останалото количество се прецежда.
7
Фламандска яхния 7
Зелето се почиства и се реже на 8 лодки, сварява се в прецедения бульон за 5–7 минути и се изважда, а бульонът се оставя на огъня да се редуцира.
8
Фламандска яхния 8
Месото се нарязва и се сервира с намачканите зеленчуци, майонеза, хрян, дижонска горчица и редуцирания бульон.



Съвет:
Отделените 500 мл бульон може да замразите във фризер или да приготвите с тях вкусна грахова супа.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
Не ми хареса. Много размити вкусове. Зелето изобщо не се увкоси. Ако всичко си беше сготвено наведнъж може би щеше да има по-добър вскус.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: