Намачкани картофи по белгийски

Идеалната гарнитура към всяко основно
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
1 кг моркови
1 стрък праз
250 г бекон
50 г краве масло
1/2 връзка магданоз
4 стръка мащерка
100 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Намачкани картофи по белгийски
Картофите се обелват, нарязват се наедро и се сваряват в подсолена вода.
2
Намачкани картофи по белгийски 2
Празът се почиства и се нарязва наситно.
3
Намачкани картофи по белгийски 3
Запържва се в сгорещеното масло.
4
Намачкани картофи по белгийски 4
Прибавят се обелените и нарязани на шайби моркови и се разбърква.
5
Намачкани картофи по белгийски 5
Когато и те се запържат, се слагат наситнените магданоз и мащерка и се подправя със сол и черен пипер.
6
Намачкани картофи по белгийски 6
Налива се вода, колкото да покрие продуктите.
7
Намачкани картофи по белгийски 7
Оставя се на огъня, докато морковите омекнат.
8
Намачкани картофи по белгийски 8
След това се отцеждат и се намачкват.
9
Намачкани картофи по белгийски 9
Сварените картофи се прибавят към морковите и също се намачкват.
10
Намачкани картофи по белгийски 10
Беконът се нарязва на кубчета.
11
Намачкани картофи по белгийски 11
Запържва се в сух тиган до златисто.
12
Намачкани картофи по белгийски 12
Към зеленчуковото пюре се налива затопленото мляко.
13
Намачкани картофи по белгийски 13
Добавя се беконът.
14
Намачкани картофи по белгийски 14
Ако има нужда, накрая се овкусява с още сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Станаха супер , като гарнитура към телешко по белгийски ги приготвих :)
11.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2018
Вкусно
10.
Изпрати
лично съобщение

14.10.2018
Вкусна гарнитура. В моя случай към пилешки пържоли.
9.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2018
Уникално вкусни картофи. Добавих и сметана, получи се още по -добре! Станаха любима гарнитура на моето семейство! Всичко се изяжда за секунди.
8.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2017
Доста вкусно се получи, вместо бекон аз добавих чоризо.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: