Свинско със сини сливи

Изкусителна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свинска плешка
2 глави лук
2 скилидки чесън
150 г сушени сини сливи без костилки (по-месести)
1 с. л. брашно
200 мл десертно вино „Порто“
200 мл сухо червено вино
1 пръчка канела
кората от 1 лимон
50 г краве масло
20 мл олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Свинско със сини сливи
Месото се реже на кубчета.
2
Свинско със сини сливи 2
Запържва се до златисто в маслото и олиото.
3
Свинско със сини сливи 3
След това се изважда.
4
Свинско със сини сливи 4
В същия съд се сипва нарязаният на едри кубчета лук.
5
Свинско със сини сливи 5
Когато омекне и започне да се карамелизира, се слага брашното.
6
Свинско със сини сливи 6
Щом и то се запържи, се прибавят парчетата лимонова кора и пръчката канела.
7
Свинско със сини сливи 7
Връща се месото.
8
Свинско със сини сливи 8
Наливат се вината.
9
Свинско със сини сливи 9
Слагат се смачканите на паста скилидки чесън.
10
Свинско със сини сливи 10
Овкусява със сол и черен пипер и се готви на слаб огън около 1 час и 20 минути.
11
Свинско със сини сливи 11
След това се отстраняват лимоновата кора и канелата.
12
Свинско със сини сливи 12
Добавят се сините сливи и се наливат около 250 мл вода.
13
Свинско със сини сливи 13
Готви се още около 20 минути.
14
Свинско със сини сливи 14
След това се дърпа от огъня.




Съвет:
Ако нямате пръчка канела, ползвайте една щипка мляна. Прибавете я в ястието почти накрая, заедно със сините сливи.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2021
Невероятно вкусно! С чаша червено вино е просто разкош!
9.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2020
Много вкусно!
8.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2018
Много вкусно! Понеже не обичам свинско го замених с пилешко като прибавих като подправка и няколко стръка розмарин (отстраняват се накрая заедно с канелата и лимоните) - стана разкошно!
7.
Изпрати
лично съобщение

01.09.2017
Милко, не те съветваме да слагаш пресни сини сливи - те ще се разкашкат, а имат и друг вкус.
6.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2017
Ако се използват пресни, вместо сушени сливи, какво се променя в рецептата? Изглежда вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
milenka коментира рецептата Руло с череши и маскарпоне
milanova1234 се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: