Пълнени чушки с боб

В тон с есента
ТИТЛА: Чирак
Дата: 07.10.2014
Пълнени чушки с боб
 
Необходими продукти:
1 глава лук
2 моркова
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. брашно
2 ч. ч. боб
сол на вкус
1 буркан печени белени чушки


Начин на приготвяне:
1
Предварително накиснатият боб се слага да се вари с щипка захар, две щипки сол и капка олио.
2
Когато бобът е готов, слагаме лукът и морковите - да се запържат и задушат. След като поомекнат, добавяме брашното и червения пипер, като ги запържваме леко с лука и морковите.
3
Прецеждаме сварения боб и го добавяме към запръжката. Разбъркваме, за да се оцвети бобът от червения пипер и добавяме 3-4 с. л. вода от бульона на боба.
4
Оставяме сместа на котлона за 5-6 минути да се посвари, като добавяме джоджен и сол на вкус. Може да смачкаме няколко бобчета за по-плътна смес.
5
Пълним печените чушки с готовата плънка. За една средно голяма чушка са необходими около 2 с. л. плънка.
6
Нареждаме чушките в тавичка (ако ви остане плънка може да я разпределите между чушките). Поливаме с малко олио и вода и ги покриваме с фолио. Печем 20-30 минути в предварително загрята на 250 градуса фурна. След това махаме фолиото, да се запекат чушките и сме готови с ястието.
7
Като салата се нарязват студени и към тях се нарязва лук, заливат се с малко олио и оцет на вкус, може да се добави и малко сол на вкус.
Хапвате чудесна салата, подходяща за зимните месеци.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.12.2015
Страхотни чушки ! Невероятна рецепта !!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: