Финландски картофени хлебчета

Дата: 08.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г картофи
100 г брашно от спелта
1 яйце
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Финландски картофени хлебчетаКартофите се обелват и се готвят на пара, докато омекнат. Охлаждат се, настъргват се, смесват се с брашното, солта и яйцето и се разбъркват.
2
Финландски картофени хлебчета 2От тестото се оформят 4 тънки и кръгли питки и се подреждат в тава с незалепващо покритие.
3
Финландски картофени хлебчета 3Надупчват се с вилица.
4
Финландски картофени хлебчета 4Пекат се около 10 минути на 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Чудни!!!
9.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2014
Това е по-добрият вариант на картофено кюфте.
8.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2014
Хлебчетата са много сполучливи. Ще ги повторим пак, децата останаха възхитени.
7.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2014
:)
6.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Добавих съвсем малко олио, че ми се видя нещо сухичко тестото...мисля, че можеше и без него, но на момента така реших :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Hristina Markova се регистрира в сайта.
Didi Nikolova се регистрира в сайта.
М. Томова коментира рецептата Питки със сирене
Yildiz Genchay се регистрира в сайта.
G. коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Irena Petrova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта