Пълнени чушки с булгур

Вкусен вегетариански вариант на любимото българско ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 червени чушки
100 г булгур (без варене)
1 с. л. зехтин
1 малка глава лук
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
100 г краве сирене
1 стрък прясна мента
40 г орехи
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пълнени чушки с булгур
Булгурът се залива с вряща подсолена вода.
2
Пълнени чушки с булгур 2
Оставя се за 10–15 минути, да набъбне.
3
Пълнени чушки с булгур 3
Лукът се реже наситно и се запържва в зехтина, докато омекне.
4
Пълнени чушки с булгур 4
Добавят се кимионът и червеният пипер и се дърпа от котлона.
5
Пълнени чушки с булгур 5
Булгурът се смесва с лучената смес, натрошеното сирене, накълцаните орехи и наситнената мента. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
6
Пълнени чушки с булгур 6
Чушките се пълнят с булгурената смес, нареждат се в тава и се пекат 40 минути на 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2021
Много вкусно! Аз добавих малко бекон и не сложих мента. У дома го хапнаха с удоволствие.
12.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Доближават се до традиционните чушки с кайма и ориз.
11.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2017
Направих ги с елда, много са вкусни, стават лесно и са питателна храна.
10.
Изпрати
лично съобщение

23.03.2016
Мелиса, използваме кухненски помощници на Тапъруер.
9.
Изпрати
лично съобщение

19.03.2016
Сега ще пробвам рецептата. Интересуваме уреда с който нарязахте лука , искам и аз такъв.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: