"Табуле" с броколи

Източник: Бон Апети
Дата: 13.12.2002
 
Необходими продукти:
250-300 г пресни броколи (замразени)
1 ч. ч. булгур
2-3 домата
3-4 стръка зелен лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
8 с. л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Булгурът се измива, залива се със студена вода (колкото да го покрие) и се оставя да набъбне и омекне за около 40 минути. След това се отцежда и се поставя в купа. Добавят се почистените от семето и нарязани на малки кубчета домати.
2
Броколите се накъсват на розички и се потопяват за 3 минути в кипнала подсолена и подкиселена вода. Изплакват се със студена вода и се отцеждат. Поставят се при булгура.
3
Нарязаният наситно магданоз, счуканата скилидка чесън, зехтинът, лимоновият сок и солта се смесват и се разбиват с тел. Салатата се овкусява с дресинга и се поръсва с нарязан на колелца пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Кюфтета по чирпански
Бон Апети коментира рецептата Баница с овесени трици
Бон Апети коментира рецептата Дип от патладжани
Бон Апети коментира рецептата Сурова морковена торта
Бон Апети коментира рецептата Пилешка пита с фиде
Бон Апети коментира рецептата Есенно минестроне
Бон Апети коментира рецептата Риба с паста на фурна
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: