Тарт с кайсии и мак

Сладка фантазия
Източник: Бон Апети
Дата: 26.07.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
200 г брашно
125 г краве масло (студено)
4 с. л. пудра захар
кората от 1 лимон
морска сол за печене

за плънката:
400 г кайсии
3 яйца
140 г захар
170 мл животинска сметана
20 г маково семе
1 ванилия


Начин на приготвяне:
1
Тарт с кайсии и мак
Студеното масло се смила в блендер, заедно с брашното и пудрата захар, докато се получат фини трохи.
2
Тарт с кайсии и мак 2
Прибавя се настърганата лимонова кора, наливат се 2–3 с. л. студена вода и отново се разбива, докато се получи топка тесто.
3
Тарт с кайсии и мак 3
Тестото се разточва между два листа пергаментова хартия.
4
Тарт с кайсии и мак 4
Слага се във форма за тарт с махащо се дъно (с диаметър 23 см), така че да покрива и стените на формата.
5
Тарт с кайсии и мак 5
Покрива се с лист хартия за печене, отгоре се поръсва морска сол и се пече 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор. След това хартията и солта се отстраняват и блатът се пече още 5 минути. Изважда се и се охлажда.
6
Тарт с кайсии и мак 6
Плънката се приготвя като яйцата се разбиват със захарта и сметаната, прибавят се ванилията и маковото семе, и се разбърква.
7
Тарт с кайсии и мак 7
Кайсиите се разполовяват и се подреждат върху блата.

8
Тарт с кайсии и мак 8
Налива се сместа за плънката и десертът се пече около 40 минути в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор. Готовият тарт се охлажда и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.07.2015
Това е ужасно вкусно :-)))) На мен ми стана по-тънък,защото формата ми е по-широка,но пак нищо не остана .......само трохички.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: