Телешка супа с перлен ечемик

Богата, сгряваща и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 19.02.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки джолан
250 г печурки
100 г перлен ечемик
2 консерви домати на кубчета (по 400 г)
1,5 л телешки бульон
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 дафинови листа
4 с. л. олио
2 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
пресен риган за сервиране



Начин на приготвяне:
1
Телешка супа с перлен ечемик
Телешкият джолан се сварява в голямо количество вода в тенджера под налягане за около 40 минути. Охлажда се.
2
Телешка супа с перлен ечемик 2
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Гъбите се обелват и се нарязват на едро.
3
Телешка супа с перлен ечемик 3
Бульонът се запазва. Месото се подсушава, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в олиото до златисто (има вероятност да се раздроби).
4
Телешка супа с перлен ечемик 4
Изважда се и в същия съд се запържват лукът, чесънът и гъбите.
5
Телешка супа с перлен ечемик 5
Добавят се доматите, ечемикът, дафиновите листа, риганът и около 1,5 л от бульона от варенето на месото. Овкусява се със сол и черен пипер и се готви, докато ечемикът се свари.
6
Телешка супа с перлен ечемик 6
Прибавя се запърженото месо, поръсва се с пресен риган и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: