Супа от пъстърва с праз и суджук

Интересна и засищаща комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 09.02.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 пъстърви (800 г общо)
100 г суджук
200 мл животинска сметана
200 мл бяло вино
6 стръка праз
2 скилидки чесън
2 картофа
1 печена червена чушка
1 морков
2 стръка мащерка
6 с. л. зехтин
1/2 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус

за подправката:
4 скилидки чесън
1/3 връзка магданоз
1/4 връзка девесил
1 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. сухо чили
1/2 ч. л. морска сол


Начин на приготвяне:
1
Супа от пъстърва с праз и суджук
Пъстървата се почиства от вътрешностите и люспите. Залива се с 4 с. л. зехтин и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Супа от пъстърва с праз и суджук 2
Пече се 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Мазнината от печенето се запазва.
3
Супа от пъстърва с праз и суджук 3
Рибата се обезкостява.
4
Супа от пъстърва с праз и суджук 4
Костите и кожата се слагат в касерола, заедно със зелената част на праза (не всичката), налива се вода и се сварява бульон.
5
Супа от пъстърва с праз и суджук 5
Прецежда се.
6
Супа от пъстърва с праз и суджук 6
Картофите и морковите се обелват и се режат на кубчета. Чушката също се реже на кубчета. Бялата част на праза се реже на тънки шайби, а чесънът се наситнява.
7
Супа от пъстърва с праз и суджук 7
Суджукът се реже на тънки филийки, запържва се в тенджера с 2 с. л. зехтин и се изважда.
8
Супа от пъстърва с праз и суджук 8
В същия съд се запържват чесънът, чушката и морковът. Добавя се и празът и се оставя да се запържи леко.
9
Супа от пъстърва с праз и суджук 9
Поръсва се червеният пипер и веднага се деглазира с виното.
10
Супа от пъстърва с праз и суджук 10
Налива се прецеденият бульон и се прибавят картофите. Овкусява се със сол, черен пипер и мащерка. Готви се на тих огън, докато омекнат зеленчуците.
11
Супа от пъстърва с праз и суджук 11
Застройва се със сметаната.
12
Супа от пъстърва с праз и суджук 12
Девесилът и магданозът се режат на ситно и заедно със солта и чесъна се правят на паста в хаванче.
13
Супа от пъстърва с праз и суджук 13
Смесват се със сухото чили, мазнината от печенето и оцета.
14
Супа от пъстърва с праз и суджук 14
Супата се сервира с месото от рибата, суджук и малко от лютият сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: