Гъбена супа с картофи и праз

Засищаща и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 23.03.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г картофи
500 г печурки
2 стръка праз
2 моркова
2 скилидки чесън
1,6 л зеленчуков бульон
250 мл животинска сметана
80 г краве масло
4 стръка копър (+ за сервиране)
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа с картофи и праз
Празът се почиства и се нарязва на шайби.
2
Гъбена супа с картофи и праз 2
Морковите и картофите се белят. Морковите се нарязват на тънки кръгчета, а картофите – на кубчета.
3
Гъбена супа с картофи и праз 3
Половината от маслото се загрява и в него се запържват празът и морковите.
4
Гъбена супа с картофи и праз 4
Добавят се картофите и се налива бульонът. Слагат се дафиновият лист и наситненият копър. Супата се вари, докато картофите омекнат.
5
Гъбена супа с картофи и праз 5
Чесънът се наситнява, а гъбите се обелват и заедно с пънчетата се нарязват на тънко.
6
Гъбена супа с картофи и праз 6
Запържват се в останалото масло и се добавят към супата.
7
Гъбена супа с картофи и праз 7
Налива се сметаната, овкусява се със сол и черен пипер и се вари още 5 минути.
8
Гъбена супа с картофи и праз 8
Поднася се с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2021
Много, много вкусна супа и засищаща.
3.
Изпрати
лично съобщение

19.02.2018
Точно приготвих супата и стана невероятна! Определено влиза в графата "любими". Ароматна, вкусна и засищаща!
2.
Изпрати
лично съобщение

11.02.2018
Вкусна, лесна и чудесна супичка !
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Много вкусна и плътна супа. Препоръчвам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


228 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
Кирил се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Соленки с пипер
Didka Koprinkova коментира рецептата Палачинки
Didka Koprinkova коментира рецептата Винен кебап с бял ориз
Rosy коментира рецептата Морски дарове в сос „Бузара“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: