Телешка яхния с маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 17.01.2005
Телешка яхния с маслини
 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
200 г зелени маслини без костилки
200-250 г консервирани домати
4 картофа
1 глава лук
2 моркова
2 скилидки чесън
1 в. ч. червено вино
2-3 стръка магданоз
1 щипка индийско орехче
4 с. л. брашно
1 ч. л. майорана
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. кимион
малко портокалова кора


Начин на приготвяне:
1
Телешка яхния с маслини
Месото се нарязва на кубчета, като за кебап. В найлонов плик се смесват брашното, индийското орехче, кимионът, майораната, червеният пипер. Кубчетата месо се поставят в плика и с раздусване се панират в ароматната смес.
2
Телешка яхния с маслини 2
Пържат се в силно сгорещена мазнина от всички страни до зачервяване. Лукът се нарязва и се запържва в тигана с месото 1-2 минути.
3
Телешка яхния с маслини 3
Добавят се нарязаните моркови, налива се виното. Посолява се, долива се вода и ври под капак около 15 минути.
4
Телешка яхния с маслини 4
Поставят се доматите и наситненият чесън, ври още 15 минути. Бялата част на портокаловата кора се отстранява, кората се измива и се поставя в ястието. Прибавят се маслините, ври още 10-15 минути.
5
Телешка яхния с маслини 5
Картофите се обелват, нарязват се, поставят се в 2 л кипяща вода и се варят 10-15 минути. Сервира се, като в дълбока чиния се поставят поръсени с наситнен магданоз картофи и върху тях се сипва яхнията.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: