Телешки език с маслини

Предложение от Румъния
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2011
Телешки език с маслини
 
Необходими продукти:
1,2 кг телешки език
2 глави лук
1 скилидка чесън
1 ч. ч. черни маслини (без костилки)
3 с. л. краве масло
2 с. л. брашно
100 мл бяло вино
2 с. л. ябълков оцет
1 дафинов лист
1/2 ч. л. джинджифил на прах
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
4–5 картофа
1/2 връзка магданоз
зехтин за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки език с маслини

Езикът се слага в тенджера с дафиновия лист и се покрива със студена вода. Вари се минимум 3 часа на слаб огън. След това се отцежда, обелва се и се нарязва на шайби с дебелина около 1 см. Бульонът от варенето се запазва.


2
Телешки език с маслини 2

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в маслото. Добавя се брашното и след него се налива бульонът, смесен с виното и оцета.


3
Телешки език с маслини 3

Слагат се маслините и джинджифилът и се оставя да къкри 15 минути на слаб огън.


4
Телешки език с маслини 4

Овкусява се със сол, черен пипер и се прибавя свареният език. Оставя се да къкри на слаб огън още 5 минути.


5
Телешки език с маслини 5

Картофите се сваряват, обелват се, нарязват се на кубчета, овкусяват се със сол, пипер и зехтин и се поръсват с наситнен магданоз.


6
Телешки език с маслини 6

Езикът се гарнира с картофите и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много е вкусно, Дани!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Непременно ще го добавя в моята колекция
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: