Телешки език със зеленчуци

Езикът поднасяте върху канапе от запържени в масло моркови и картофи
Източник: Бон Апети
Дата: 10.05.2012
Телешки език със зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 телешки език
300 г домати от консервa
50 г краве масло
магданоз за гарниране
сол на вкус

за плънката:
2 яйца
1 ч. л. захар
кората от 1 лимон
6 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
500 г картофи
250 г моркови
4 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки език със зеленчуци

Телешкият език се посолява и се сварява в тенджера под налягане за около 1 час. Още докато е топъл се обелва.

 


2
Телешки език със зеленчуци 2

Внимателно, с помощта на тънко ножче се издълбава месото от дебелата част към тънката, така, че да се получи голям отвор. Издълбаната част се прибавя към плънката.

 


3
Телешки език със зеленчуци 3

В купа се смесват наситненият магданоз, сол, черен пипер, настърганата лимонова кора, захарта, яйцата и наситнената, издълбана част от месото.
 

4
Телешки език със зеленчуци 4

Езикът се пълни със сместа с помощта на лъжица и се зашива с конец или се връзва с канап.

 


5
Телешки език със зеленчуци 5

Слага се в тавичка, залива се с разтопеното масло и пасираните домати. Пече се в загрята на 180 градуса фурна,  с вентилатор, за 20–30 минути.

 


6
Телешки език със зеленчуци 6

Картофите и морковите се обелват и се нарязват на дълги парчета.

 


7
Телешки език със зеленчуци 7

В тиган се сгорещява маслото за гарнитурата и зеленчуците се запържват. После се покриват с капак и се оставят да се задушават.  Овкусяват се със сол и черен пипер.

 


8
Телешки език със зеленчуци 8

Изпеченият език се нарязва на шайби.

 


9
Телешки език със зеленчуци 9

Подрежда се в чиния, гарнира се с морковите и картофите и поръсва с наситнен магданоз. Залива се със соса от печенето.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: