Печени кюфтета с бира

Рецепта от книга на Пенка Чолчева
Източник: Бон Апети
Дата: 23.05.2012
Печени кюфтета с бира
 
Необходими продукти:
1 кг кайма смес (60/40 в полза на телешкото)
1 яйце
1/4 връзка мащерка
20 г сухи манатарки
2 филии стар хляб
1 скилидка чесън
кората от 1 лимон
750 мл бира
2 с. л. брашно
2 с. л. краве масло
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Печени кюфтета с бира

Каймата се смесва с яйцето, наситнената мащерка, стритият на паста чесън, настърганата лимонова кора, нарязаните наситно манатарки, сол, черен пипер и предварително накиснатия във вода хляб.
 

2
Печени кюфтета с бира 2

От сместа се оформят сплескани кюфтета. Поставят се в тава, на дъното на която има пергаментова хартия, намазана с масло. Пекат се за 20 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


3
Печени кюфтета с бира 3

После се налива бирата и се пекат за още 20 минути на 200 градуса .

 


4
Печени кюфтета с бира 4

Когато са готови, се изваждат, а сосът се отделя.

 


5
Печени кюфтета с бира 5

Брашното се запържва в маслото и постепенно се налива соса от печенето. Оставя се да кипне леко. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


6
Печени кюфтета с бира 6

Кюфтета се заливат и се поднасят.


 




 

Съвет: От каймата излизат 16 кюфтета.

 

 


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2018
Прекрасна рецепта, кюфтетата имат лек и приятен аромат на лимон, гъбите придават още по-интересен вкус, а сосът е идеален точно за този вид рецепта!
12.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Офортуна, може да сложиш печурки, но ти предлагаме, предварително да ги запържиш за кратко, за да са по-ароматни. Ако ги сложиш сурови в каймата, ще се сготвят със сигурност, но ще са по-скоро като сварени, а идеята да използваме сушени гъби манатарки е, те да дадат аромат.
11.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
Дали може вместо манатарки да сложа сурова печурка или по добре без нищо?
10.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
Кюфтетата станаха вкусни, единствено сосът в повече ни нагарчваше.
9.
Изпрати
лично съобщение

05.12.2014
Много приятна рецепта. Лимоновата кора придава изключително свеж вкус. Леко модифицирах рецептата, като добавих картофки с естрагон в тавата, а над тях наредих кюфтенцата и стана страхотно. Ще приготвя отново тази рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: