Телешки шницел "Естерхазе"

Източник: Бон Апети
Дата: 29.04.2006
Телешки шницел
 
Необходими продукти:
2 обезкостени телешки котлета
100 мл телешки бульон
50 мл сметана
50 г краве масло
50 г целина
1/2 морков
2 с. л. зехтин
1 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешки шницел
Зехтинът се загрява в тиган, слагат се телешките котлети и се запържват от двете страни за 1-2 минути.
2
Телешки шницел
Морковът и целината се нарязват на тънки лентички и се запържват в мазнината от месото. След това се заливат с телешкия бульон.
3
Телешки шницел
Месото отново се връща в тигана и се налива сметаната. Сосът се сгъстява със смесените масло и брашно и се подправя с черен пипер и сол на вкус.
4
Телешки шницел
Готовите котлети се сервират в порционна чиния, поливат се със соса, в който са приготвени, и се гарнират с гаушки. Към тях в отделна чиния се поднасят цели листа зелена салата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: