Телешко филе със спанак и „Моцарела”

Източник: Бон Апети
Дата: 16.03.2010
Телешко филе със спанак и „Моцарела”
 
Необходими продукти:
700 г телешко филе
600 г спанак
150 г брашно
150 г краве масло
2 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
2 топки „Моцарела”
100 мл бяло вино
сол и бял пипер на вкус
листа салвия за украса
мазнина за тавата


Начин на приготвяне:
1
Филето се реже на стекове, които се начукват и се посоляват. Овалват се в брашното и се пържат в маслото за по 2 минути от всяка страна. Поставят се в отделен намазнен съд за печене.
2
Спанакът се почиства и измива. Бланшира се в подсолена вода и се овкусява със сол и бял пипер.
3
Чесънът се запържва в зехтина за 1 минута, изважда се и в така овкусения зехтин за 2 минути се сотира спанакът.
4
Спанакът се разпределя върху подготвените филета, като отгоре се поставя шайба „Моцарела”.

5
Пече се на 200 градуса, докато моцарелата се разтопи. При сервиране ястието се украсява с листа салвия.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: