Телешко с бекон и сметана

По рецепта на Донка Атанасова – „Телешко суфле по гръцки“
Източник: Бон Апети
Дата: 26.06.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешки шол
250 г кашкавал
250 г бекон
200 мл животинска сметана
1 с. л. олио
120 мл бяло вино
3 домата
4 стръка мащерка
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко с бекон и сметана
Уредът Philips Multicooker се включва на програма „Пържене“. Сипва се олиото, поставя се телешкото месо и се запържва от всички страни.
2
Телешко с бекон и сметана 2
Когато е готово, се наливат виното и 120 мл вода, пуска се 1 дафинов лист, капакът се затваря и се включва програма „Задушаване“ (1 час).
3
Телешко с бекон и сметана 3
След това месото се изважда и се нарязва на тънки филии. Течността от съда се отстранява.
4
Телешко с бекон и сметана 4
Беконът се нарязва на кубчета и се смесва с настъргания кашкавал, наситнените листенца мащерка и сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква.
5
Телешко с бекон и сметана 5
В купата на Philips Multicooker се поставя половината смес с бекон.
6
Телешко с бекон и сметана 6
Отгоре ветрилообразно се подрежда месото.
7
Телешко с бекон и сметана 7
Накрая месото се покрива с останалата смес с бекон.
8
Телешко с бекон и сметана 8
Уредът се затваря, включва се на програма „Запичане“ - на 130 градуса (1 час).
9
Телешко с бекон и сметана 9
Готовото ястие се изважда и се обръща.
10
Телешко с бекон и сметана 10
Нарязва се и се сервира с нарязани на кубчета домати.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


145 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: