Дроб в пикантен сос

Дата: 20.07.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешки черен дроб
150 мл бяло вино
100 г кисело мляко
3 стръка пресен лук
100 г зелени маслини (без костилки)
2 с. л. брашно
40 г краве масло
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
2 скилидки чесън
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Дроб в пикантен сосДробът се реже надве, слага се в тенджера, заедно мащерката, целите скилидки чесън и дафиновия лист, и се вари до готовност.
2
Дроб в пикантен сос 2След това дробът се изважда.
3
Дроб в пикантен сос 3Бульонът от варенето на дроба се прецежда.
4
Дроб в пикантен сос 4Маслините, лукът и магданозът се наситняват.
5
Дроб в пикантен сос 5Брашното се запържва в маслото до златисто.
6
Дроб в пикантен сос 6Налива се виното.
7
Дроб в пикантен сос 7Когато алкохолът се изпари, се сипват 400 мл от прецедения бульон от варенето на дроба.
8
Дроб в пикантен сос 8Бърка се, докато сосът се уплътни.
9
Дроб в пикантен сос 9Прибавят се киселото мляко, маслините, магданозът, и лукът, и се овкусява със сол и черен пипер.

10
Дроб в пикантен сос 10Дробът се реже на парчета и се залива със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
Само да допълня, че в соса сложих и чаена лъжичка горчица :)
5.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2015
Стана много вкусно! Соса чудесно допълва дроба.
4.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Спас, сосът е подходящ също и за пилешко и пуешко месо и за риба.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Не знам момче ли е или не, не мисля и че е важно, факт е обаче, че се получава страхотен вкус, а соса наистина е ПРЕЛЕСТ
2.
Изпрати
лично съобщение

22.07.2015
СПАС ЯНКОВ момче ли си ...??? обикновено думичката \"прелест\" въобще не е в мъжкия речник (имам 2-ма сина). изказът ти в коментара е в типично женски стил. или това са трикове на модераторите с фалшив профил ??? поне внимавайте! А рецептата си заслужава да се опита!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
Десислава се регистрира в сайта.
Славина Видева се регистрира в сайта.
мариела коментира рецептата Йоркширски пудинг с билки
Милка Рукова се регистрира в сайта.
Ралица И. Косева се регистрира в сайта.
Maggie Madzharova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта