Запечени тиквички със заливка

Дата: 21.06.2015
Източник: Zdravka Rumenova
ТИТЛА: Експериментатор
Запечени тиквички със заливка
 
Необходими продукти:
500 г тиквички
100 мл зехтин
чесън, копър, магданоз и сол на вкус
за заливката:
4 яйца
1 с. л. сирене „Маскарпоне“
1 с. л. майонеза
1 кофичка кисело мляко
 

Начин на приготвяне:
1
Измийте тиквичките, обелете ги, нарежете ги на шайби и ги сложете в тава. Добавете зехтина и наситнените магданоз, копър и чесън.
2
Печете тиквичките в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, на горно и долно печене.
3
Разбийте яйцата с майонезата, маскарпонето и киселото мляко.
4
Залейте готовите тиквички с яйчената смес и ги сложете за още няколко минути във фурната, докато се запече заливката.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2017
Извинете, но аз не разбирам, как от 500 г тиквички сътворявате 6 порции, като при печенето на тиквичките (състоящи се предимно от вода), ще се изпари поне около 100 г? Заливката не може да доминира и да се превърне в основна част от ястието. Като гледам размера на порцията в чинията, имам усещането, че сте поставили половината от приготвеното количество.))))) Що се отнася до майонезата, моля не настръхвайте, тя може да се приготви у дома и няма да има консерванти, сгъстители и разни безбройни Е-та.))) Възнамерявам скоро да публикувам своя рецепта с месо, в която се използва домашна майонеза. Надявам се да я одобрите.))
4.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
Слагате ли си отрови в яденето за да ви придава вкус?
3.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
в рецептата се слага съвсем малко количество майонеза, просто за да придаде вкус
2.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2015
Нагрятата майонеза е изключително вреден и силно канцерогенен продукт.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2015
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


163 ДУШИ ОНЛАЙН
Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта