Запечени тиквички със заливка

Получава се много вкусно ястие
Източник: Zdravka Rumenova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 21.06.2015
Запечени тиквички със заливка
 
Необходими продукти:
500 г тиквички
100 мл зехтин
чесън, копър, магданоз и сол на вкус

за заливката:
4 яйца
1 с. л. сирене „Маскарпоне“
1 с. л. майонеза
1 кофичка кисело мляко


Начин на приготвяне:
1
Измийте тиквичките, обелете ги, нарежете ги на шайби и ги сложете в тава. Добавете зехтина и наситнените магданоз, копър и чесън.
2
Печете тиквичките в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, на горно и долно печене.
3
Разбийте яйцата с майонезата, маскарпонето и киселото мляко.
4
Залейте готовите тиквички с яйчената смес и ги сложете за още няколко минути във фурната, докато се запече заливката.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2017
Извинете, но аз не разбирам, как от 500 г тиквички сътворявате 6 порции, като при печенето на тиквичките (състоящи се предимно от вода), ще се изпари поне около 100 г? Заливката не може да доминира и да се превърне в основна част от ястието. Като гледам размера на порцията в чинията, имам усещането, че сте поставили половината от приготвеното количество.))))) Що се отнася до майонезата, моля не настръхвайте, тя може да се приготви у дома и няма да има консерванти, сгъстители и разни безбройни Е-та.))) Възнамерявам скоро да публикувам своя рецепта с месо, в която се използва домашна майонеза. Надявам се да я одобрите.))
4.
Изпрати
лично съобщение

01.07.2015
Слагате ли си отрови в яденето за да ви придава вкус?
3.
Изпрати
лично съобщение

29.06.2015
в рецептата се слага съвсем малко количество майонеза, просто за да придаде вкус
2.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2015
Нагрятата майонеза е изключително вреден и силно канцерогенен продукт.
1.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2015
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


248 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: