Телешко с кимион

Китайски специалитет от люти късчета пържено телешко месо
Източник: Бон Апети
Дата: 29.02.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки вайсбрат
2 с. л. шери (или китайско оризово вино)
2 с. л. соев сос
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. тъмен соев сос
40 г пресен джинджифил
3 скилидки чесън
1 с. л. кимион на зърна
1 ч. л. чили
1 връзка пресен лук
1 червена люта чушка
олио за пържене
300 г жасминов ориз
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко с кимион
Месото се реже на много тънки парчета, напречно на мускулните влакна.
2
Телешко с кимион 2
Залива се с шерито и двата вида соев сос, поръсва се с щипка сол и нишeстето и се разбърква. Оставя се да се маринова за една нощ.
3
Телешко с кимион 3
Пържи се на маслена баня и се отцежда от излишната мазнина.
4
Телешко с кимион 4
Чесънът и джинджифилът се наситняват.
5
Телешко с кимион 5
Кимионът се запича на сух тиган и след това се стрива в хаванче.
6
Телешко с кимион 6
Чушката се почиства от семките и се нарязва.
7
Телешко с кимион 7
В уок се загряват около 2 с. л. олио и се запържват чесънът, джинджифилът, чилито, лютата чушка и кимионът.
8
Телешко с кимион 8
Добавя се месото, разбърква се и след 1–2 минути се слага нарязаният на шайби пресен лук. Разбърква се и съдът се дърпа от огъня.
9
Телешко с кимион 9
Готовото телешко се сервира със сварен жасминов ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


174 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: