Телешко шкембе по италиански

Дата: 01.10.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко шкембе
100 г краве масло (+ за намазване)
100 г гъби
50 г галета
300 г кашкавал
сол и черен пипер на вкус
за соса:
800 г домати на кубчета от консерва
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 щипка сухо чили
2 с. л. зехтин
3 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Телешко шкембе по италианскиШкембето се сварява и се нарязва на кубчета.
2
Телешко шкембе по италиански 2Гъбите се накълцват и се запържват в 50 г от маслото.
3
Телешко шкембе по италиански 3Прибавя се шкембето, овкусява се със сол и черен пипер, залива се с 250 мл бульон от варенето и се готви на тих огън, докато остане на мазнина.
4
Телешко шкембе по италиански 4Нарязаните наситно лук и чесън се запържват в зехтина.
5
Телешко шкембе по италиански 5Наливат се доматите, овкусява се със сол, черен пипер, чили и мащерка и се готви на слаб огън, до сгъстяване.
6
Телешко шкембе по италиански 6Част от шкембето се сипва в намаслен и поръсен с галета съд за печене.
7
Телешко шкембе по италиански 7Залива се с малко от соса.
8
Телешко шкембе по италиански 8Поръсва се с настърган кашкавал.
9
Телешко шкембе по италиански 9Така се редят пластовете, докато свършат продуктите.
10
Телешко шкембе по италиански 10Накрая се поръсва с останалата галета.
11
Телешко шкембе по италиански 11Залива се с останалото разтопено масло.
12
Телешко шкембе по италиански 12Пече се 20 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.11.2014
Стана много вкусно, пропуснах гъбите, понеже у дома не са на почит, но определено е рецепта, която ще повторя.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.10.2014
Замених шкембето с пиле и добавих манатарки. Вкусно! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта