Терин от телешко с карамелизиран лук

Дата: 01.12.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г смляно месо от телешка плешка
3 глави червен лук
3 скилидки чесън
2 белтъка
50 г овесени ядки
100 г кашкавал
кората от 1 лимон
70 мл прясно мляко
70 мл телешки бульон
2 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Терин от телешко с карамелизиран лукЛукът се нарязва на полумесеци и се слага в тава. В единия й край се поставя и наситненият чесън, и се заливат със зехтина. Пекат се в загрята на 170 градуса фурна около 45 минути, докато лукът се карамелизира, като периодично се разбърква.
2
Терин от телешко с карамелизиран лук 2Белтъците се разбиват леко и се смесват с млякото и бульона.
3
Терин от телешко с карамелизиран лук 3Добавят се вече карамелизираните лук и чесън.
4
Терин от телешко с карамелизиран лук 4Слагат се овесените ядки и месото, и хубаво се разбърква. Овкусява се със сол, черен пипер и настърганата лимонова кора и отново се разбърква.
5
Терин от телешко с карамелизиран лук 5Сместа се сипва във форма за терин, застлана с хартия за печене.
6
Терин от телешко с карамелизиран лук 6Покрива се с алуминиево фолио и се пече 50 минути в загрята на 170 градуса фурна.
7
Терин от телешко с карамелизиран лук 7След това фолиото се отстранява, ястието се поръсва с настъргания кашкавал и се допича за 5–10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2017
Здравейте! Стана много вкусно, но лимоновата кора ми дойде в повече. Може ли да сменя с кисели краставички?
6.
Изпрати
лично съобщение

25.02.2015
Да, Рози, ефектът ще е същият.
5.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2015
Въпреки малко странните съставки - лимон и овесени ядки, терина стана страхотен.
4.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
Рецептата е много интересна. Единственото, което промених е, че използвах бял лук, а не червен. Бях приятно изненадана. Лука дава известна сладост, която много приятно контрастира с останалите продукти. Препоръчвам я!
3.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2015
Малко в повече ми дойде печенето на лука - 45 минути. Дали ще има същия ефект, ако се задуши на тиган?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Теодора се регистрира в сайта.
нели иванова се регистрира в сайта.
Yanni MC коментира рецептата Сусамки
Yanni MC се регистрира в сайта.
Sasho Petkov се регистрира в сайта.
Meggie Staneva се регистрира в сайта.
Мария Димитрова се регистрира в сайта.
Lora Dimitrova се регистрира в сайта.
СВЕТЛАНА се регистрира в сайта.
Nadia Toncheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта