Тетевенска гъбена чорба

Гост: полковник Петко Йотов
Източник: Бон Апети
Дата: 08.05.2004
Тетевенска гъбена чорба
 
Необходими продукти:
200 г манатарки
2 глави лук
6–8 стерилизирани джанки
1 ч. ч. ориз
1 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. сол
2 сухи люти чушки



Начин на приготвяне:
1
Тетевенска гъбена чорба
Манатарките се сваряват за 30 минути в подсолена вода.
2
Тетевенска гъбена чорба 2
Лукът се нарязва наситно, слага се при гъбите и се оставя да къкри още 10 минути.
3
Тетевенска гъбена чорба 3
Добавят се оризът и джанките, а накрая – подправките и целите люти чушки.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: