Унгарска пилешка супа

Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2003
Унгарска пилешка супа
 
Необходими продукти:
1 пилешки фенер (крилцата заедно с ребрата, гръбнак
2 моркова
1 глава кромид лук
50 г талятели (фиде)
1/2 глава целина (50 г)
2 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
7–8 стръка магданоз
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Унгарска пилешка супа
Пилешкият фенер се слага в тенджера, залива се с 2 л студена вода, поставят се зърната черен пипер и солта. Вари се около 30 минути, без да се маха пяната.
2
Унгарска пилешка супа 2
Лукът се измива и се обелва само от най-горната част на люспата. Скилидките чесън се обелват, а морковът и целината се режат на ивици. Магданозът се накълва наситно, като дръжките се отделят и заедно с всички останали зеленчуци се прибавят към вече свареното пилешко месо. Варенето продължава още около 30 минути.
3
Унгарска пилешка супа 3
Свареното месо се отделя от костите и се накъсва на парчета. Бульонът се прецежда, за да се отстранят подправките. Зеленчуците се запазват, като лукът се обелва и се нарязва наедро. В прецедения бульон за около 10 минути се сварява фидето.
4
Унгарска пилешка супа 4
При сервиране в чинията се налива от бульона и се добавят зеленчуци и пиле. Поръсва се с нарязаните наситно листа магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Юрукова се регистрира в сайта.
dd2 се регистрира в сайта.
Велина Василева коментира рецептата Кибе в бял сос
Бон Апети коментира рецептата Кибе в бял сос
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: