Унгарска пилешка супа

Дата: 09.09.2003
Източник: Бон Апети
Унгарска пилешка супа
 
Необходими продукти:
1 пилешки фенер (крилцата заедно с ребрата, гръбнак
2 моркова
1 глава кромид лук
50 г талятели (фиде)
1/2 глава целина (50 г)
2 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
7–8 стръка магданоз
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Унгарска пилешка супаПилешкият фенер се слага в тенджера, залива се с 2 л студена вода, поставят се зърната черен пипер и солта. Вари се около 30 минути, без да се маха пяната.
2
Унгарска пилешка супа 2Лукът се измива и се обелва само от най-горната част на люспата. Скилидките чесън се обелват, а морковът и целината се режат на ивици. Магданозът се накълва наситно, като дръжките се отделят и заедно с всички останали зеленчуци се прибавят към вече свареното пилешко месо. Варенето продължава още около 30 минути.
3
Унгарска пилешка супа 3Свареното месо се отделя от костите и се накъсва на парчета. Бульонът се прецежда, за да се отстранят подправките. Зеленчуците се запазват, като лукът се обелва и се нарязва наедро. В прецедения бульон за около 10 минути се сварява фидето.
4
Унгарска пилешка супа 4При сервиране в чинията се налива от бульона и се добавят зеленчуци и пиле. Поръсва се с нарязаните наситно листа магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


130 ДУШИ ОНЛАЙН
София Йорданова публикува рецептата Брауни
Desislava Genova публикува рецептата Султан кебап
Desislava Genova публикува рецептата Ванилови кравайчета
Албена Тодорова публикува рецептата Мини чийз кейкове
Анна коментира рецептата Паста с кайма и горчица
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Торта „Павлова“
Gerii Karaboycheva коментира рецептата Лятна торта „Павлова“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта