Тиквени сладки с мармалад от ябълки

Вкусни и ароматни
Източник: Таня Атанасова
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 02.11.2017
Тиквени сладки с мармалад от ябълки
 
Необходими продукти:
2 ч. ч. брашно
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. канела
1/4 ч. л. индийско орехче
1 ванилия
1 щипка сол
2 яйца
1 ч. ч. кафява захар
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. пюре от сварена или печена тиква
300-400 г мармалад от ябълки
1 ч. л. масло



Начин на приготвяне:
1
Брашното се смесва с канелата, индийското орехче, бакпулвера, содата и солта.

2
Яйцата се разбиват със захарта до побеляване.
3
Към тях се добавят олиото, тиквеното пюре и ванилията. Разбърква се добре.
4
Накрая се сипва сместа с брашното и отново се разбърква.
5
С малка лъжица се гребва от сместа и се оформят малки кръгли купчинки. Подреждат се на разстояние една от друга в тава, върху хартия за печене, като се заглеждат с лъжица.
6
Пекат се около 8-9 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
7
След като се охладят, сладките се слепват 2 по 2 с мармалада, разбъркан с маслото.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2017
Много са вкусни и мекички. Аз не ги слепих, но и така стават
1.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2017
Уникални сладки.Много съм доволна от резултата.Браво.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: