Тиквеник

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Тиквеник
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (400 г)
1–1,2 кг тиква тип “Цигулка”
100 г маргарин
100 г орехови ядки
10 с. л. захар
100 г маргарин за намазване
3-4 с. л. галета
1 ч. л. канела
 

Начин на приготвяне:
1
ТиквеникТиквата се обелва, нарязва се на парчета и се настъргва. Изсипва се в загретия маргарин, поръсва се със захарта, задушава се 10-15 минути на умерен огън. Ароматизира се с канела, сгъстява се с галета, добавят се смлените наедро орехови ядки.
2
Тиквеник 2На плот се поставят три листа от точените кори, намазват се с разтопен маргарин. В единия край на най-горната кора се разпределя част от тиквената смес. Кората се навива на рулце и се поставя в центъра на намазнена тава. Около него се разпределят спираловидно останалите рулца. Намазват се с маргарин. Пече се 30 минути в предварително загрята до 180 градуса фурна. Готовият тиквеник се напръсква с вода и се покрива с кърпа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


155 ДУШИ ОНЛАЙН
foxy сготви Лазаня
Мария Сотирова коментира рецептата Картофена фритата
Антония коментира рецептата Варени яйца с млечен сос
Georgi R. Stoyanov се регистрира в сайта.
Цанко Петков се регистрира в сайта.
Гергана Султанова коментира рецептата Фъч
Камен Коев се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта