Тирамису

Източник:
ТИТЛА:
Дата: 27.04.2014
Тирамису
 
Необходими продукти:
6 жълтъка
3 с. л. захар
450 г сирене „Маскарпоне”
1 1/2 к. ч. студено еспресо
2 с. л. тъмен ром
24 бр. бишкоти
какао на прах за поръсване
1/2 ч. ч. настърган горчив шоколад за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Разбийте жълтъците и захарта за пет минути, докато образуват гъста смес. Добавете маскарпонето и една супена лъжица еспресо, като продължавате да бъркате. Смесете останалото еспресо с рома.
2
Потапяйте бишкотите в тази смес закратко, след което подреждайте на дъното на съда. Покрийте с половината смес с маскарпоне. Подредете още един пласт бишкоти и отново покрийте с маскарпоне.
3
Покрийте с фолио и оставете в хладилника от два до осем часа.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Първото ми Тирамису.Не е много красиво,но пък беше адски вкусно и свърши за нула време.
6.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Първото ми Тирамису.Не е много красиво,но пък беше адски вкусно и свърши за нула време.
5.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Първото ми Тирамису!Не е много красиво,но пък беше адски вкусно и свърши за нула време.
4.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Първото ми Тирамису!Не е много красиво,но пък беше адски вкусно и свърши за нула време.
3.
Изпрати
лично съобщение

10.07.2015
Първото ми тирамису!Не е много красиво,но пък беше адски вкусно и свърши за нула време.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: