Топла салата с пилешки дробчета

Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2012
Топла салата с пилешки дробчета
 
Необходими продукти:
1 пакет микс свежи салати
400 г пилешки дробчета (охладени)
100 г бекон на ленти
1 добре узряло авокадо
сокът от 1/4 лимон
сол и черен пипер на вкус
за дресинга:
1 скилидка чесън
100 мл зехтин
40 мл балсамов оцет
1 ч. л. дижонска горчица
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Топла салата с пилешки дробчета

Беконът се запича на сух тиган, докато стане хрупкав и златист. Отстранява се.


2
Топла салата с пилешки дробчета 2

В същия тиган, в отделенаta мазнина от бекона, се запържват подсушените в кухненска хартия дробчета, овкусени предварително със сол и черен пипер. Ако е необходимо, се добавя малко олио.


3
Топла салата с пилешки дробчета 3

Чесънът се намачква на паста и се смесва със зехтина, оцета, горчицата и сол. Разбива се до хомогенна смес.


4
Топла салата с пилешки дробчета 4

Микса от салати се залива с готовия дресинг.


5
Топла салата с пилешки дробчета 5

Авокадото се нарязва на тънки ленти.


6
Топла салата с пилешки дробчета 6

Салатата се слага в чиния и отгоре се подреждат дробчетата, поляти с лимоновия сок, авокадото и запечения бекон.


 




Съвет:  Ако ползвате замразени пилешки дробчета, трябва предварително да ги извадите от хладилника, за да се размразят хубаво.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2014
Много вкусна салата! Комбинирах я със запечени парченца от багета с козе сирене.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2014
страхотна е :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: