Торта „Ад и Рай“

Дата: 24.03.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за лешниковия блат:
90 г печени лешници
90 г брашно
80 г пудра захар
40 г краве масло (меко)
50 мл прясно мляко
2 яйца
1 бакпулвер
за какаовия блат:
120 г брашно
80 г меко краве масло (+ за намазване)
100 г захар
25 г какао (+ за поръсване)
120 мл кафе еспресо (топло)
2 яйца
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. сол
за фъстъчения крем:
500 г крем сирене
400 г фъстъчено масло
190 г пудра захар
10 г бурбонска ванилова захар
250 мл животинска сметана
за ганаша:
150 г шоколадови калети
50 г краве масло
90 мл животинска сметана
за лешниковите трохи:
100 г печени лешници
40 г бисквити
20 г какао
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Торта „Ад и Рай“За лешниковия блат:
Лешниците се смилат в блендер, като не трябва да стават на масло.
2
Торта „Ад и Рай“ 2В купа се разбъркват брашното и бакпулверът.
3
Торта „Ад и Рай“ 3Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
4
Торта „Ад и Рай“ 4Маслото, захарта и жълтъците се разбиват добре, към тях се сипват брашното и лешниците, налива се млякото и се разбърква.
5
Торта „Ад и Рай“ 5Белтъците се разбиват на сняг и внимателно се разбъркват с тестото.
6
Торта „Ад и Рай“ 6Сместа се изсипва във форма за печене с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
7
Торта „Ад и Рай“ 7Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 20 минути. Охлажда се.
8
Торта „Ад и Рай“ 8За шоколадовия блат:
Брашното, содата и солта се разбъркват в купа.
9
Торта „Ад и Рай“ 9В друга купа се разбива маслото, добавя се захарта и пак се разбива.
10
Торта „Ад и Рай“ 10Едно по едно се чукват яйцата и отново се разбива.
11
Торта „Ад и Рай“ 11Какаото се разтваря в горещото кафе и се оставя, леко да се охлади.
12
Торта „Ад и Рай“ 12При постоянно бъркане се смесват масленият крем и сухите съставки.
13
Торта „Ад и Рай“ 13Налива се и кафето с какаото.
14
Торта „Ад и Рай“ 14Форма с подвижно дъно с диаметър 26 см се покрива с хартия за печене, намазва се с масло и се поръсва с какао. Тестото се изсипва във формата и се пече около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
15
Торта „Ад и Рай“ 15След това се изважда и се охлажда.
16
Торта „Ад и Рай“ 16Двата блата се заравняват.
17
Торта „Ад и Рай“ 17За крема:
Крем сиренето се разбива с миксер, сипват се пудрата захар и ваниловата захар, и отново се разбива.
18
Торта „Ад и Рай“ 18Накрая се добавя фъстъченото масло и пак се разбива.
19
Торта „Ад и Рай“ 19Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава, и се разбърква внимателно в крема с помощта на шпатула.
20
Торта „Ад и Рай“ 20Тортата се подрежда, като се започва с тъмен блат, слага се крем и се заравнява.
21
Торта „Ад и Рай“ 21Отгоре – светлият блат и крем. Оставя се в хладилник поне за 6 часа.
22
Торта „Ад и Рай“ 22За ганаша:
Шоколадът се залива с гореща сметана, оставя се за 2 минути, след което се разбърква.
23
Торта „Ад и Рай“ 23Добавя се маслото и се разбърква отново.
24
Торта „Ад и Рай“ 24За трохите:
Лешниците се накълцват и се смесват със смлените бисквити. Разделят се на 2 части. В едната се сипва какаото и се разбърква.
25
Торта „Ад и Рай“ 25Тортата се изважда от формата, стените се намазват с крема.
26
Торта „Ад и Рай“ 26Поставя се върху решетка и се залива с ганаша.
27
Торта „Ад и Рай“ 27Декорира се с двата цвята трохи.
28
Торта „Ад и Рай“ 28Охлажда се и се нарязва.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

29.03.2017
Невероятна!
1.
Изпрати
лично съобщение

26.03.2017
Не е лоша, но очаквах повече.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


111 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта