Торта „Орехова целувка”

Небрежно красива и лесна за приготвяне
Източник: Бон Апети
Дата: 04.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г брашно
4 ч. л. смляно кафе
1 ч. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
150 г краве масло
130 г кафява захар
5 яйца
100 мл прясно мляко
200 г захар
2 ч. л. канела
100 г орехи

за крема:
350 мл животинска сметана
1 ванилия
1 с. л. мед

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Торта „Орехова целувка”
Брашното, кафето, бакпулверът и солта се смесват.
2
Торта „Орехова целувка” 2
Маслото се оставя на стайна температура и се разбива с кафявата захар до получаване на крем. Добавят се жълтъците от яйцата, сухите съставки и млякото.
3
Торта „Орехова целувка” 3
Сместа се разпределя в 2 форми за кейк с махащо се дъно и диаметър 26 см, покрити с хартия за печене.
4
Торта „Орехова целувка” 4
Белтъците се разбиват на сняг със захарта. Прибавя се канелата и се разпределят върху сместа във формите, като отгоре се поръсват с накълцаните орехи.
5
Торта „Орехова целувка” 5
Блатовете се пекат 30–40 минути на 170 градуса и се охлаждат.
6
Торта „Орехова целувка” 6
Сметаната се разбива с меда и ванилията.
7
Торта „Орехова целувка” 7
Единият блат се намазва с крема и отгоре се слага другият блат. Тортата се оставя в хладилник за 4 часа.


Съвет: Отделете с нож блата от стените на формата, докато е още топъл, защото когато изстине, спада и в средата се получава дупка.
Подобни рецепти:
Коментари (30)
30.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2021
Тортата е много вкусна!
29.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2018
Да, Ирена.
28.
Изпрати
лично съобщение

03.02.2018
Искам да попитам дали ще стане със заквасена сметана. защото момента разполагам с такава?
27.
Изпрати
лично съобщение

26.08.2016
Момчил, животинската сметана трябва да е много студена, когато я разбиваш и трябва да я разбиваш на много високи обороти. Успех.
26.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Имам въпрос относно сметаната, използвам животинска, но никога не ми става пухкава, най-много да стане гъста като боза, къде греша - в температурата, скоростта на разбиване?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: