Торта от блини

Красива и изкусителна
Източник: Бон Апети
Дата: 09.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блините:
500 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
300 г брашно
25 г краве масло
25 г прясна мая
2 яйца
4 с. л. захар
1 ч. л. сол

за крема:
750 мл прясно мляко
350 г дулсе де лече (сладко от мляко)
180 г краве масло
150 г захар
80 г брашно
10 г бурбонска ванилова захар
5 яйца


Начин на приготвяне:
1
Торта от блини
Млякото за блините се затопля с маслото и се смесва с половината брашно и маята. Разбърква се и се оставя да шупне за 30 минути.
2
Торта от блини 2
Жълтъците се разбиват със захарта.
3
Торта от блини 3
Сметаната се разбива на сняг.
4
Торта от блини 4
Белтъците също се разбиват на сняг с щипка сол и се смесват със сметаната.
5
Торта от блини 5
Останалото брашно и жълтъците се добавят към шупналото тесто и се разбива добре, за да няма бучки.
6
Торта от блини 6
Сипва се белтъчната смес и отново се разбърква добре.
7
Торта от блини 7
От сместа в намазан с олио тиган се пържат 7 блини.
8
Торта от блини 8
Около 500 мл от млякото се загряват със захарта и ваниловата захар, като сместа не трябва да кипва.
9
Торта от блини 9
В останалото мляко се разбъркват брашното и яйцата, докато се получи гладка смес.
10
Торта от блини 10
Двете смеси се темперират, за да не станат яйцата на парцали.
11
Торта от блини 11
Пресипват се в съд и се готвят на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато се получи гъст крем. Дърпа се от огъня и се оставя леко да се охлади.
12
Торта от блини 12
Към него се добавят маслото, нарязано на кубчета, и сладкото от мляко (дулсе де лече). Оставя се да се охлади много добре.
13
Торта от блини 13
Тортата се подрежда като блините се мажат с крема и се поставят една върху друга. Завършва се с крем.
14
Торта от блини 14
Правят се декоративни шарки. Оставя се 4 часа в хладилник. Нарязва се и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2017
Много вкусна торта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: