Крем карамел

Дата: 03.01.2017
Източник: Милена Славова
ТИТЛА: Чирак
Крем карамелКрем карамел
 
Необходими продукти:
6 яйца
600 мл прясно мляко
100 г захар
1 ч. л. ванилия
за карамела:
6 с. л. захар
1 с. л. лимонов сок
 

Начин на приготвяне:
1
Прясното мляко се кипва със захарта и ванилията. Разбърква се няколко пъти, за да се разтвори захарта. Оставя се, да се охлади.
2
Добавят се разбитите яйца и сместа се разбърква много добре.
3
Захарта за карамела и лимоновият сок се изсипват в малък метален съд и се разтопяват на котлона, докато се получи карамелен сос, който се разпределя в купичките за крем карамел.
4
Отгоре внимателно се изсипва яйчената смес и десертът се слага в метална тава, в която се налива вода малко над средата на купичките.
5
Крем карамелът се пече на водна баня, на 160 градуса, докато се зачерви. След това фурната се изключва и десертът се оставя да се охлади в нея.


Съвет:
Най-важната тънкост при приготвянето на крем карамел е, водата в тавата да не завира, за да не се образуват шупли. Наблюдавайте крем карамела по време на печене и ако водата завира, допълнете с чаша студена вода или намалете фурната.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


161 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта