Торта "Павлова"

Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 14.08.2018
Торта
Торта
 
Необходими продукти:
за целувчената основа:
6 белтъка
300 г захар
1 ч. л. царевично брашно
1 ч. л. оцет

за украсата:
500 мл сладкарска сметана
50 г захар
плодове по избор


Начин на приготвяне:
1
Белтъците се рязбиват с 2/3 от захарта. Оцета се разбърква с брашното и сместа се сипва при белтъците, разбива се, докато се получи твърд сняг. накрая се сипва останала захар и сместа се разбърква с шпатула.
2
Сместа се изсипва в тава застлана с пергаментова хартия и се оформя като кръг, но леко вдлъбнат в средата. Основата се суши в предварително загрята на 120 градуса фурна без вентилатор около 1 час и половина. Когато е готова се изважда и веднага се премества върху поднос и се оставя хубаво да изстине.
3
Сметаната се разбива със захарта и се слага върху изстиналата целувка. Украсява се с плодове по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: