Торта "Павлова"

Дата: 14.08.2018
Източник: Йолина
ТИТЛА: Експериментатор
Торта Торта
 
Необходими продукти:
за целувчената основа:
6 белтъка
300 г захар
1 ч. л. царевично брашно
1 ч. л. оцет
за украсата:
500 мл сладкарска сметана
50 г захар
плодове по избор
 

Начин на приготвяне:
1
Белтъците се рязбиват с 2/3 от захарта. Оцета се разбърква с брашното и сместа се сипва при белтъците, разбива се, докато се получи твърд сняг. накрая се сипва останала захар и сместа се разбърква с шпатула.
2
Сместа се изсипва в тава застлана с пергаментова хартия и се оформя като кръг, но леко вдлъбнат в средата. Основата се суши в предварително загрята на 120 градуса фурна без вентилатор около 1 час и половина. Когато е готова се изважда и веднага се премества върху поднос и се оставя хубаво да изстине.
3
Сметаната се разбива със захарта и се слага върху изстиналата целувка. Украсява се с плодове по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта