Тортила

Дата: 12.10.2013
Източник: Еми
ТИТЛА: Хоби готвач
Тортила
 
Необходими продукти:
4-6 тортила питки
1 домашна майонеза
1 консерва нахут
1 голям картоф
5-6 кисели краставички
2 моркова
150 г кашкавал
черен пипер на вкус (по желание)
 

Начин на приготвяне:
1
За да се подготви за завиване питката тортила се намокря и се затопля в тиган с незалепващо покритие, по няколко секунди от всяка страна. Това става непосредствено преди завиването.
2
Картофът се сварява. В отделен съд се намачква.

Нахутът се отцежда и намачква в отделен съд.

Киселите краставици и морковите се настъргват.

В съдинка се настъргва и кашкавалът.
3
Всяка тортила, след като омекне и е готова за завиване, първо се намазва с по 1 ч. л. от майонезата. Отгоре се наръсва с малко от намачкания нахут, картофа, киселите краставици и морковите и кашкавал. По желание се добавя черен пипер. Питките се завиват и след това се опаковат във фолио.
4
За да е по свежа тортилата, може да сложите и малко ситно нарязана зелена салата или крехки кълнове.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2013
Много подходящ за обяд или за изпът.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта