Фъстъчено масло

Дата: 24.10.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г белени печени фъстъци
60 г мед
100 мл олио
1 щипка сол
 

Начин на приготвяне:
1
Фъстъчено масло Фъстъците се слагат в блендер и се смилат добре, като е желателно все пак да останат малки парченца.
2
Фъстъчено масло  2Към тях се слагат медът, олиото и сол на вкус. Смила се отново, докато се получи кремообразна, но не течна смес.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

28.04.2017
Ще пробвам и този вариант на домашното фъстъчено масло. Само да предупредя, че блендерът трябва да е силен - около 1000 вата. При по-слабите има опасност от счупване и това често се случва. Щом блендерът загрее, изключете и оставете да се охлади. После продължете. В самото начало карайте на импулси и после блендирайте. В хладилник спокойно издържа 2-3 седмици (в мрежата има мнения дори за месец).
18.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2017
Направих половин доза,само да го опитаме-уникално е!
17.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2017
Може ли да се използва фъстъчен тахан?
16.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2016
Стана много вкусно със зехтина и готовите фъстъци! Благодаря за хубавата и лесна рецепта! Вече само на домашно!
15.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2016
Да, Лилия, може да използваш зехтин вместо олио.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Емил Петков се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Юфка кебап
Маргарита Ганева се регистрира в сайта.
s. се регистрира в сайта.
Мариана Матева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта