Традиционен арабски хляб с фурми и ядки

Дата: 12.02.2010
Източник: Бон Апети
Традиционен арабски хляб с фурми и ядки
 
Необходими продукти:
150 г фурми
кората от 1/2 портокал
50 г ядки (орехи, лешници, бадеми)
1 ч. л. бакпулвер
1 щипка сол
50 мл олио
1 с. л. кафява захар
1 яйце
200 г брашно
маргарин за намазване на тимбалчетата
 

Начин на приготвяне:
1
В купа се разбива яйцето и постепенно се прибавят брашното, кафявата захар, олиото, солта, бакпулвера, фурмите (без костилки) и натрошените ядки. Всичко се разбърква добре.
2
Тимбалчетата се намазват с маргарин и готовата се смес се разпределя. Пече се около 20–25 минути в предварително нагрята до 180 градуса фурна.
 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
във форма за мъфини също би трябвало да стане :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
Ana Maria Petkova коментира рецептата Ягодово парфе
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта