Тракийска лучена салата

Дата: 16.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 големи глави лук
80 г орехи
60 мл олио
30 мл ябълков оцет
4 сварени яйца
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Тракийска лучена салатаНеобелените глави лук се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат – около 50 минути.
2
Тракийска лучена салата 2Когато се охладят, се обелват и се нарязват наедро.
3
Тракийска лучена салата 3Орехите се запичат на сух тиган и след това се накълцват.
4
Тракийска лучена салата 4Лукът се смесва с олиото, оцета и сол на вкус.
5
Тракийска лучена салата 5Гарнира се с нарязани сварени яйца и орехите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Да, Екатерина, съгласни сме, че при термична обработка част от полезните вещества на лука се губят. В случая, с тази рецептата не се набляга толкова върху това, салатата да е полезна, а да е вкусна. За да се възползваме максимално от полезните свойства на лука, е препоръчително, той да се консумира в различните видове салати в сурово състояние.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2017
Така като се запича лука не се ли губят много от полезните му вещества?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


232 ДУШИ ОНЛАЙН
Gabriela Komitova публикува рецептата Тирамису
Galina Valentinova публикува рецептата Веган торта
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта