Тракийска лучена салата

Богато гарнирана със сварени яйца и запечени орехи
Източник: Бон Апети
Дата: 27.02.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 големи глави лук
80 г орехи
60 мл олио
30 мл ябълков оцет
4 сварени яйца
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тракийска лучена салата
Необелените глави лук се пекат в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, докато омекнат – около 50 минути.
2
Тракийска лучена салата 2
Когато се охладят, се обелват и се нарязват наедро.
3
Тракийска лучена салата 3
Орехите се запичат на сух тиган и след това се накълцват.
4
Тракийска лучена салата 4
Лукът се смесва с олиото, оцета и сол на вкус.
5
Тракийска лучена салата 5
Гарнира се с нарязани сварени яйца и орехите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Да, Екатерина, съгласни сме, че при термична обработка част от полезните вещества на лука се губят. В случая, с тази рецептата не се набляга толкова върху това, салатата да е полезна, а да е вкусна. За да се възползваме максимално от полезните свойства на лука, е препоръчително, той да се консумира в различните видове салати в сурово състояние.
1.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2017
Така като се запича лука не се ли губят много от полезните му вещества?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


v.nikovva се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Студена зелена супа
Бон Апети коментира рецептата Ягодов оцет
Бон Апети коментира рецептата Ягодов трайфъл
Бон Апети коментира рецептата Телешко на тиган
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: