Трилогия от фасул за Андреев ден

На Андреевден според народа денят започва да расте с "по едно зърно" и по традиция се готвят варива
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
200 г сварен червен боб
1/2 ч. л. чубрица
1/2 ч. л. девесил
1 ч. л. сол
1 ч. л. захар
1 ч. л. джоджен
5-6 стръка магданоз
бялата част на 1 праз лук
1 печена чушка
60 мл оцет
150-180 мл олио
1 глава червен лук
4 люти чушки
4 кисели краставички
200 г сварен бял боб
200 г сварен черен боб
1/2 ч. л. кимион


Начин на приготвяне:
1
Трилогия от фасул за Андреев ден
Червеният и черният боб се намачкват поотделно с преса за картофено пюре, като се внимава да не се разкашкат прекалено.
2
Трилогия от фасул за Андреев ден 2
Печената чушка и нарязаните наедро праз лук и магданоз се слагат в каната на пасатор.
3
Трилогия от фасул за Андреев ден 3
Подправят се с джоджен, девесил, чубрица, кимион, захар и сол.
4
Трилогия от фасул за Андреев ден 4
Сипват се олиото и оцетът и продуктите се пасират до получаване на еднородна смес.
5
Трилогия от фасул за Андреев ден 5
Намачканите червен и черен боб се овкусяват с дресинга.
6
Трилогия от фасул за Андреев ден 6
В центъра на порционна чиния се слага метален пръстен и в него се сипват последвателно по един пласт червен, бял и черен боб.
7
Трилогия от фасул за Андреев ден 7
Пръстенът се изважда внимателно, порцията се украсява с цели зърна боб, а отстрани се подреждат колелца кисела краставичка и полумесеци червен лук.
8
Трилогия от фасул за Андреев ден 8
Отгоре се слага люта чушка и салатата се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: