Царевичен мъфин

Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2003
Царевичен мъфин
 
Необходими продукти:
1 яйце
200 мл прясно мляко
1 1/2 ч. ч. пшенично брашно
3/4 ч. ч. царевично брашно
50-60 г маргарин
1 червена печена чушка
3 с. л. захар
1 парче кромид лук (колкото скилидка чесън)
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Царевичен мъфин
В купа се смесват двата вида брашно, захарта, бакпулверът и солта и се разбърква. Чушката и лукът се накълцват наситно, прибавят се към брашнената смес и се разбърква добре. Разрежда се с предварително разбитите яйце и мляко и се бърка, докато се получи лепкаво тесто, към което се прибавя разтопеният маргарин.
2
Царевичен мъфин 2
Полученото тесто се разсипва в специална форма за мъфин, тимбалчета за крем карамел или други походящи купички. Съдовете се поставят в тава и в нея се налива вода, колкото да покрива 2/3 от купичките.
3
Царевичен мъфин 3
Мъфините се пекат в предварително загрята фурна за 20-30 минути при температура 200 градуса.
4
Царевичен мъфин 4
Ако използвате тимбалчета или други купички, е необходимо вътрешната повърхност на купичките да се уплътни със специална готварска хартия или друга намаслена хартия. Сервира се заедно с хартията.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Колко мъфина се получават?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: