Целувчен милфьой с малини

Дата: 14.07.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за меренга:
3 белтъка
170 г захар
1/4 ч. л. кремотартар
1 щипка сол
за пюрето:
200 г малини (може и замразени)
200 мл вино „Фраголино“
30 г захар
1 с. л. сок от лимон
за сглобяването:
200 мл животинска сметана
200 г пресни малини
100 г заквасена сметана
10 г бурбонска ванилова захар
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
1
Целувчен милфьой с малиниБелтъците се разбиват със солта.
2
Целувчен милфьой с малини 2Добавят се захарта и кремотартарът и се разбиват на сняг.
3
Целувчен милфьой с малини 3Върху пергаментова хартия с молив се очертават три правоъгълника с размер 14х20 см. Хартията се обръща и се поставя в две тави (в едната се пекат два блата, в другата – един). Белтъчният сняг се разпределя в тавите върху хартията, като се следват очертанията. Пече се 40–50 минути в загрята на 120 градуса фурна, без вентилатор.
4
Целувчен милфьой с малини 4Малините за пюрето се пасират с фраголиното, сока от лимон и захарта.
5
Целувчен милфьой с малини 5Сместа се прецежда и се сипва в касерола.
6
Целувчен милфьой с малини 6Готви се на тих огън, докато се сгъсти. Охлажда се.
7
Целувчен милфьой с малини 7Сметаната се разбива с ваниловата захар.
8
Целувчен милфьой с малини 8Разбърква се със заквасената сметана и се прехвърля в пош.
9
Целувчен милфьой с малини 9Върху единия блат се шприцова от сметаната. Залива се с пюре.
10
Целувчен милфьой с малини 10Слага се втори блат, покрива се със сметана и пюре.
11
Целувчен милфьой с малини 11Накрая се поставя третият блат, върху него се шприцова останалата сметана и се залива с останалото пюре. Отгоре се подреждат пресни малини и се поръсва с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


113 ДУШИ ОНЛАЙН
Lozka Petrova се регистрира в сайта.
Juliana Karshaleva-Ivanova се регистрира в сайта.
Mariyana Petrova коментира рецептата Маринована моцарела
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Хумус
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Зелен фасул яхния
Дияна Тодорова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Риба със спаначен сос
Галина Димитрова коментира рецептата Султан кебап
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта