Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъци

Дата: 04.06.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 кайсии
400 г бутертесто
100 г захар
80 г белени шамфъстъци
60 г краве масло
2 стръка мащерка
 

Начин на приготвяне:
1
Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъциЗахарта се изсипва в тиган с незалепващо покритие, термоустойчива дръжка и диаметър 24 см. Карамелизира се. Дърпа се от котлона.
2
Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъци 2Прибавя се маслото и се разбърква. Добавят се шамфъстъците и листенцата мащерка.
3
Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъци 3Кайсиите се разполовяват, костилките се отстраняват и половинките се подреждат в тигана с разрезите надолу.
4
Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъци 4От бутертестото се изрязва кръг с малко по-голям диаметър от този на тигана. С него се покриват кайсиите (кората се подпъхва леко отстрани).
5
Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъци 5Тартът се пече 20 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
6
Тарт „Татен“ с кайсии и шамфъстъци 6След като се охлади леко, се обръща в чиния.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Северина се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Свински кебап
Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта