Ципура на тиган със салата с артишок

Крехка риба с винен сос и салата с босилеков дресинг
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2012
Ципура на тиган със салата с артишок
 
Необходими продукти:
2 ципури (по 300–350 г всяка)
100 мл рибен бульон
50 мл бяло вино
30 г краве масло
1 с. л. зехтин
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус

за салатата:
1/2 зелена салата
1 връзка рукола
1/2 глава червен лук
60 г маринован в зехтин артишок
30 г сушени домати
50 г маслини каламата (обезкостени)

за дресинга:
4–5 листа босилек
4 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ципура на тиган със салата с артишок

Ципурата се почиства, филетира се и се овкусява със сол и черен пипер.


2
Ципура на тиган със салата с артишок 2

Зехтинът се загрява в тиган и филетата се запържват от двете страни.


3
Ципура на тиган със салата с артишок 3

Изваждат се и се деглазира с бялото вино. Налива се бульонът, настъргва се лимоновата кора и се добавя маслото. Разбърква се до разтопяване на маслото и се сваля от огъня.


4
Ципура на тиган със салата с артишок 4

Зелената салата и руколата се почистват и се накъсват. Червеният лук се нарязва на полумесеци, а сушените домати на жулиен. Артишокът се нарязва надребно.

5
Ципура на тиган със салата с артишок 5

Всички продукти се слагат в купа заедно с маслините. Босилекът, зехтинът, оцетът, сол и черен пипер се пасират до хомогенна смес. С готовия дресинг се залива салатата и се разбърква. Рибните филета се поднасят с винения сос и салатата.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: