Ципура в пергамент

Поднесена с доматен сос, овкусен с микс от подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 29.07.2013
Ципура в пергамент
 
Необходими продукти:
2 ципури (400–600 г всяка)
3–4 скилидки чесън
сокът от 1 лимон
100 мл зехтин „Екстра върджин”
1/2 връзка магданоз
2–3 стръка мащерка
1 ч. л. лют червен пипер
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване

за соса:
500 г червени домати
1 връзка пресен лук
кората от 1/2 лимон
1 ч. л. захар
1 ч. л. бял синап
1 ч. л. семена резене
1/2 ч. л. сол
3–4 листа джоджен
зехтин за запичането


Начин на приготвяне:
1
Ципура в пергамент

Рибата се измива и се почиства, перките се отрязват.

 


2
Ципура в пергамент 2

Всички останали продукти (без тези за соса) се пасират.

 


3
Ципура в пергамент 3

Рибата се слага в намазнена пергаментова хартия и се овкусява с получената смес. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути.

 


4
Ципура в пергамент 4

Доматите за соса се нарязват на шайби и се запичат на грил тиган с малко зехтин.

 


5
Ципура в пергамент 5

По същия начин се запича и пресният лук.

 


6
Ципура в пергамент 6

Синапът и семената от резене се стриват в хаванче.

 


7
Ципура в пергамент 7

Всички продукти за соса се слагат в купа и се пасират. След това се прецежда.

 


8
Ципура в пергамент 8

Готовата риба се поднася със соса.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2021
Така приготвена рибата остава сочна и много вкусна. Направих гъби с ориз като гарнитура, защото мъжът ми не харесва комбинацията риба с домати. Вече е в любими.
5.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2018
Много вкусна стана, мащерката определено й подхожда
4.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Лесно и ароматно
3.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2013
Приготвих само рибата, без соса. Малко прекалих с подправките (добавих риган и песто). :(
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Писала съм и в музикални форуми, но никой не знае каква е тази песен, а аз съм я чувала във вашето предаване. Малко е нелепо в кулинарно предаване да питам коя е песента, нооо готвенето и музиката си вървят ръка за ръка, така че не е чак толкова странно :))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: