Турска шкембе чорба

Богата и ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 01.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешко шкембе
6 скилидки чесън
1 1/2 лимон
3 жълтъка
3 с. л. брашно
сол на вкус

за гарниране:
125 мл червен винен оцет
50 г краве масло
5 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Турска шкембе чорба
Шкембето се сварява в 2 л вода, заедно с половината наситнен чесън и сока от половин лимон.
2
Турска шкембе чорба 2
Когато омекне напълно, се изважда от бульона и се нарязва на малки парчета.
3
Турска шкембе чорба 3
Жълтъците се смесват с брашното. Прибавя се сокът от 1 лимон и 1 черпак от бульона, в който е варено шкембето.
4
Турска шкембе чорба 4
Застройката се пресипва в супата, като се бърка.
5
Турска шкембе чорба 5
Слага се и останалият смачкан на паста чесън и се посолява на вкус.
6
Турска шкембе чорба 6
Шкембето се пуска в бульона и се вари още 10 минути.
7
Турска шкембе чорба 7
Червеният пипер се запържва за секунди в сгорещеното масло и бързо се оттегля от котлона, за да не изгори. Чесънът за гарниране се смачква с преса и се разбърква с оцета.
8
Турска шкембе чорба 8
Супата се поднася със запържения пипер и чесновия оцет.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.07.2016
Вкусна рецепта. Пробвах този вариант и класическия с прясно мляко!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: