Турската сватбена супа

Дата: 29.11.2011
Източник: Бон Апети
Турската сватбена супа
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо (шол)
1 кг телешки кокали
1 голяма глава лук
1 голям морков
2 с. л. брашно
3 жълтъка
сокът от 1 лимон
2 ч. л. сол
за запръжката:
4 с. л. краве масло
1 с. л. лют розов пипер
 

Начин на приготвяне:
1
Турската сватбена супа
Месото и кокалите се слагат в тенджера на силен огън и се налива вода, колкото да ги покрие.


2
Турската сватбена супа 2
Добавят се ситно нарязаните лук и морков и солта. Когато заври, се отпенва и се оставя да се готви на средна температура за 3 часа, докато месото се свари.


3
Турската сватбена супа 3
Бульонът се прецежда в друг съд, месото се нарязва наситно и се слага в течността.


4
Турската сватбена супа 4
Маслото се разтопява в касерола и в него се запържва брашното. При постоянно бъркане се прибавят 3 чаши бульон. Сосът се изсипва в супата и се оставя за малко да поври.


5
Турската сватбена супа 5
Жълтъците се разбиват с лимоновия сок. Налива се от горещия бульон, за да се темперират и сместа се изсипва в тенджерата. Разбърква се и се слага месото.


6
Турската сватбена супа 6
Маслото за запръжката се разтопява и в него се запържва счуканият розов пипер. Супата се залива преди сервиране.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Даниела Дечева коментира рецептата Трицветна торта
Лусияна се регистрира в сайта.
Лили Стоянова коментира рецептата Тарт „Рататуй“
zmugly коментира рецептата Стек от риба тон
Mariyana Petrova коментира рецептата Подправка „Заатар“
Майла се регистрира в сайта.
Marina Dobreva се регистрира в сайта.
zmugly сготви Гризини
Georgi Mavrev се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта