Тутманик

Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2009
Тутманик
 
Необходими продукти:
1 кг готово тесто
300 г свинска мас (олио)
300 г сирене
2 яйца


Начин на приготвяне:
1
Тестото се разделя на 5 топки. Първата кора се разточва с диаметър, по-голям от този на тавата, която е предварително намазнена. Поставя се в нея и се покрива с 1/4 от предварително приготвената от яйцата и натрошеното сирене плънка, полива се с мазнина и се покрива с втората кора.
2
Процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Накрая краищата на първата кора се завива навътре и отгоре се намазва с мазнина.
3
Тутманикът се поставя във фурна, загрята на 200–220 градуса, и се пече до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: