Усукана питка с масло и сирене

Ароматна, мека и вкусна домашна питка
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 27.12.2016
Усукана питка с масло и сирене
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая
250 мл прясно мляко
1/2 ч. л. захар
1 яйце
1/2 ч. л. сол
1 1/2 с. л. олио

за плънката:
50 г краве масло
200 г сирене


Начин на приготвяне:
1
От изброените по-горе продукти се замесва тесто и се оставя да втаса за 1 час.
2
Втасалото тесто се разделя на 2 части, всяка от които се разточва.
3
Едната кора се поставя в тава, застлана с хартия за печене. Маже се с маслото и се поръсва с настърганото сирене.
4
Отгоре се слага втората разточена кора. Средата на питката се притиска с помощта на ринг (или подходяща чаша). Правят се разрези от средата към края на питката – трябва да се получат 16 парчета, като всяко парче се поставя върху съседното. Първото парче се усуква и се навива навътре към средата на питката. Останалите парчета също се усукват, като се навиват настрани.
5
Питката се оставя да втаса за 1 час. След това се намазва с разбит жълтък, предварително смесен с 1 с. л. олио и 2 с. л. прясно мляко.
6
Пече се до готовност, в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.05.2020
Много вкусна става! Аз не успях да я усуча, но и така вкъщи веднага я изядоха! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.03.2019
И с айран-супер
1.
Изпрати
лично съобщение

28.02.2018
страхотно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: