Усукана питка с масло и сирене

Дата: 27.12.2016
ТИТЛА: Хоби готвач
Усукана питка с масло и сирене
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/2 кубче прясна мая
250 мл прясно мляко
1/2 ч. л. захар
1 яйце
1/2 ч. л. сол
1 1/2 с. л. олио
за плънката:
50 г краве масло
200 г сирене
 

Начин на приготвяне:
1
От изброените по-горе продукти се замесва тесто и се оставя да втаса за 1 час.
2
Втасалото тесто се разделя на 2 части, всяка от които се разточва.
3
Едната кора се поставя в тава, застлана с хартия за печене. Маже се с маслото и се поръсва с настърганото сирене.
4
Отгоре се слага втората разточена кора. Средата на питката се притиска с помощта на ринг (или подходяща чаша). Правят се разрези от средата към края на питката – трябва да се получат 16 парчета, като всяко парче се поставя върху съседното. Първото парче се усуква и се навива навътре към средата на питката. Останалите парчета също се усукват, като се навиват настрани.
5
Питката се оставя да втаса за 1 час. След това се намазва с разбит жълтък, предварително смесен с 1 с. л. олио и 2 с. л. прясно мляко.
6
Пече се до готовност, в предварително загрята фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта