Тортили с пиле
Лора и Стоян
400 г фини точени кори 500 г смляно месо от телешка плешка 200 г краве сирене 3 яйца 2 скилидки чесън 1 зелена чушка 1 глава лук 1/4 връзка магданоз 1 стрък мащерка 2 с. л. зехтин (+ за мазане) 1 с. л. доматен концентрат 1/4 ч. л. кимион сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Лукът и чесънът се наситняват. Чушката се почиства от семките и се нарязва на кубчета. Нарязаните зеленчуци се запържват в сгорещения зехтин. |
2 | ![]() | Прибавя се каймата и се пържи при непрекъснато бъркане, докато се получат златистокафяви трохи и течността, която пуска месото, се изпари. |
3 | ![]() | Овкусява се с доматения концентрат и наситнената мащерка. Разбърква се и след 1–2 минути съдът се дърпа от огъня. |
4 | ![]() | Подправя се с кимион, сол и черен пипер и се оставя да се охлади. Тогава се прибавят накълцаният магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и се разбърква добре. |
5 | ![]() | Корите се режат на ленти и краищата им се намазват с разбито с малко вода яйце. |
6 | ![]() | Върху всяка лента се слага от плънката и се завиват триъгълни банички. |
7 | ![]() | Подреждат се в тава, застлана с пергаментова хартия и се пекат 10–15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
30.11.2019 Станаха прекрасни
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
29.08.2017 Много вкусни банички!
| ![]() |
2. |
Изпрати
лично съобщение |
09.08.2016 Аз ги напражих със свинска кайма - станаха много вкусни дори и студени.
| ![]() |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
26.07.2016 Чудна идея! Все се каня да направя и с кайма баница. Но не бях се сетила да са триъгълни. Благодаря ви!Правила съм такива, но със яйчена смес и сирене.
|
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...