Ватрушки с извара

Гост: Емилия Гергинова
Източник: Бон Апети
Дата: 02.02.2008
Ватрушки с извара
 
Необходими продукти:
500 г брашно
250 мл прясно мляко
1 яйце
1 белтък
1/2 кубче мая
3 с. л. захар
2 с. л. краве масло
1 ч. л. сол
250 г извара
100 г захар
50 г стафиди
20 г масло
1 яйце
1 жълтък
1/2 капсула лимонена ванилия


Начин на приготвяне:
1
Ватрушки с извара
Маята се разтваря в млякото. Добавят се 1 с. л. захар и 2 с. л. брашно. Сместа се разбърква, покрива се с кърпа и се оставя да шупне.
2
Ватрушки с извара 2
Брашното се сипва в дълбока купа и в средата се оформя кладенче, в което се излива сместа с маята. Добавят се 2 с. л. захар, солта, яйцето и белтъкът и се замесва тесто. Тестото се разделя на три топки и се оставя да втасва.
3
Ватрушки с извара 3
Стафидите се попарват в гореща вода и се оставят да престоят.
4
Ватрушки с извара 4
Изварата се смесва с яйцето, захарта, маслото и отцедените стафиди и се разбърква.
5
Ватрушки с извара 5
Добавя се лимонената ванилия.
6
Ватрушки с извара 6
Едната топка тесто се разточва на тънка кора, от която с помощта на ринг се изрязват кръгли форми.
7
Ватрушки с извара 7
Във всяко кръгче се слага по 1 с. л. от плънката и се завива като розичка, така че в средата да се вижда част от плънката.
8
Ватрушки с извара 8
Ватрушките се поставят в тава и се намазват със смесения с малко вода жъктък. Пекат се около 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: